Diş Çatlağı Nedir, Nasıl Anlaşılır?

Dişin herhangi bir kısmı çatlayabilir. Her zaman böyle olmasa da çatlaklar görülebilir. Kişi yemek çiğnerken ağrı hissederse veya dişler aniden sıcağa ve soğuğa duyarlı Menderes Diş Hekimi hale gelirse, dişlerinde çatlak olabilir. Çatlak bir dişle ilişkili herhangi bir ağrı gelip gitme eğilimindedir. Bu, özellikle çok küçükse diş hekiminin çatlağı bulmasını zorlaştırabilir. Dişlerinde çatlak olduğundan şüphelenen herkes bir an önce diş hekiminden randevu almalıdır. Çatlak dişin tedavi edilememesi zamanla daha fazla soruna, ağrıya ve rahatsızlığa neden olur.

Semptomlar
Tedavi edilmediğinde çatlamış diş daha fazla ağrı ve rahatsızlığa neden olur. Çatlak dişler mutlaka semptomlara neden olmaz. İnsanlar farkına bile varmadan dişleri çatlayabilir. Bazı çatlak türleri zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Bununla birlikte, bir kişi bazı semptomları fark ederse, diş tedavisi gerektiren daha geniş bir çatlağa sahip olabilir. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:
Yemek yerken, özellikle çiğnerken veya ısırırken ağrı
Kırık dişin etrafında şişmiş diş etleri
• Tatlılığa aniden duyarlı olan dişler
Sıcak veya soğuk yiyeceklere aniden duyarlı hale gelen dişler
Gelip gitme eğiliminde olan ağrı
Dişler ve diş etleri etrafındaki rahatsızlığı tespit etmek zor


 
Diş Çatlamasının Nedenleri
Dişlerin çatlamasının birçok farklı nedeni vardır. Çatlak dişin nedenleri aşağıdaki gibidir:
Bir parça yiyeceği çok sert ısırmak
• Aşırı diş gıcırdatma
Fiziksel yaralanma
Kalan diş yapısını zayıflatabilecek büyük mevcut dolgu
Aynı zamanda ani bir sıcaklık değişikliği dişlerin çatlamasına neden olabilir. Örneğin kişi çay içerken ağzını yakarsa, ağrıyı hafifletmek için bir bardak soğuk su içtiğinde dişin çatlama ihtimali vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uzun Süreli Cinsel Tatminin Sırrı Nedir?

IQOS HEETS

Canlı Fal Baktırmak İstiyorum